logo.NOU2

2DTS 2020
 
Cancel.lat per Coronavirus
 

Els '3DTS' revaliden el seu èxit i, novament, reunirán a St. Joan de les Abadesses els millors pilots de trial del món

Mig segle des del primer trial de Santigosa, d'un dia de durada. La prova encara la seva 48a edició amb la mirada posada en el 50è aniversari dels 3DTS.

3DTS-2019

Els 3DTS segueixen en línia ascendent i es tornen a superar tots els rècords

El Moto Club Abadesses ja ho té, pràcticament, tot llest per a la realització de la 48a edició dels 3 Dies Trial Santigosa, els pròxims 19, 20 i 21 d'abril de 2019. La prova enguany torna a estar marcada per l'acceptació i l'èxit de participació.

El 21 de gener, a les 19 hores, s'obrien les inscripcions dels 3DTS 2019. Es van registrar les 100 primeres inscripcions, amb plaça assegurada, en només 12 minuts. Cobrint totes les places amb adjudicació directa en un temps rècord i superant novament totes les previsions de l'organització.

El Moto Club continua fixant un nombre màxim de participants per poder continuar oferint un trial de qualitat i respectuós amb el medi ambient.

Val a dir que fins al 13 de febrer, data de tancament de les inscripcions, es van registrar més de 300 sol·licituds. El que suposa que molts pilots d'arreu no hagin pogut obtenir, aquest any, una plaça. Finalment, seran aproximadament 235 els participants que prendran la sortida.


L'edició torna a batre rècord pel que fa a l'àmbit internacional. Enguany, hi haurà pilots del Regne Unit, Noruega, Suïssa, Suècia, Escòcia, Alemanya, França... així com pilots que viatgen des de Mèxic, Veneçuela i Costa Rica per participar en els 3DTS 2019.

Davant de l'alta participació de pilots internacionals, podem determinar que la prova es revalida com a una de les proves de referència a nivell mundial.

Un any més, el Moto Club Abadesses es manté fidel als seus orígens mantenint l'estructura inicial del trial (circuit llarg i sistema de puntuació non stop) el que el fa un trial únic i diferent a Espanya i a Europa.

Els noms propis

Novament, destaca la presència de les principals figures mundials del trial: els millors pilots del món coincidiran en una mateixa competició amb pilots amateurs i aficionats, veterans i joves promeses d'aquest esport.

L'hepta-campió del món Dougie Lampkin (Vertigo), Jorge Casales (Vertigo) i Oriol Noguera (JOTAGAS) són els principals favorits pel podi. Comptarem novament amb Miquel Gelabert (Sherco), Amós Bilbao (Montesa), Gilles Burgat (Beta) i destaca la presència de Declan Bullock, Tom Minta i Arnau Farré. En fèmines, tornarem a gaudir de la presència de les catalanes Berta Abellán i Maria Giró.

El divendres participaran, fora de cursa, a nivell d'exhibició els pilots de Montesa-Honda Toni Bou i Takahisa Fujinami; i els pilots oficials de Gas Gas, Jaime Busto i Jeroni Fajardo tots ells dins el "Top 10" mundial. També, el mateix divendres, hi haurà una exhibició de la nova moto elèctrica de Gas Gas i, a continuació, els pilots Toni Bou i Takahisa Fujinami oferiran una espectacular exhibició de trial, a la zona indoor, al centre de Sant Joan de les Abadesses.

L'e-Control

Després dels excel·lents resultats de l'aplicació e-Control, en les anteriors edicions dels 3DTS i 2DTSC, el Moto Club Abadesses segueix apostant i treballant per perfeccionar aquesta tecnologia. Recordem que es tracta d'una innovació tecnològica pionera en aquest àmbit, que permet incorporar les puntuacions a través d'un aplicatiu i un telèfon mòbil. El dispositiu té uns sensors que llegeixen la identificació dels pilots a l'entrada de la zona, el control captura la puntuació a través del dispositiu mòbil i enregistra les dades de puntuació que poden descarregar-se de forma automàtica a l'oficina de cursa. Això permet agilitzar i evitar els errors humans a l'hora d'elaborar la classificació.

Fotografies amb premi

El Moto Club Abadesses i el Grup Fotogràfic Abadesses han convocat el II Concurs Fotogràfic '3 Dies Trial Santigosa' per premiar les millors fotografies fetes durant aquests dies. El premi a la millor sèrie (tres fotografies) serà de 300 euros, el premi a la millor fotografia individual serà de 150 € i el segon premi obtindrà 75 €. A més, tots els guanyadors podran imprimir una fotografia amb una impressió de gran format, sigui amb format canvas o bé Foto Glass, és a dir, sobre vidre imprès. Aquest any s'estableix categoria d'adult i categoria infantil. Les bases del concurs es poden trobar a la pàgina web del Moto Club Abadesses.

Com a novetat, aquest any, en relació al concurs de fotografia hi haurà, també, premi per a la millor fotografia de la xarxa Instagram. Per participar-hi caldrà compartir les fotografies a Instagram amb l'etiqueta #3DTS2019.

Present i futur dels 3DTS

Patim una injustícia similar a la que pateixen altres territoris de comarques i és que estem fiscalitzats per uns tècnics i unes normatives pensades, a voltes, pels entorns de les ciutats del país i que se'ns apliquen sense les mesures compensatòries necessàries.

El Moto Club Abadesses és partidari de la regulació pactada amb la gent que viu i coneix el territori.

La nostra entitat ha demostrat, dia a dia, amb fets provats i d'una manera empírica, que la pràctica del trial té una mínima afectació i que és totalment sostenible i compatible amb el medi, el nostre medi, que tant estimem i gaudim.

Amb la nostra tasca contribuïm, al desenvolupament esportiu, social, econòmic i forgem tradició a la nostra Vila i la nostra comarca, El Ripollès.

Tot i l'acceptació i èxit dels '3 Dies Trial Santigosa', el Moto Club Abadesses, com a organitzador, viu el seu moment més complex davant les enormes dificultats per dur a terme la prova sense perdre les seves zones emblemàtiques i més representatives, per culpa de la tan restrictiva normativa d'accés motoritzat al medi natural.

L'entitat juntament amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Secretaria General de l'Esport i els Departaments d'Agricultura i Territori i Sostenibilitat estan realitzant el més gran dels esforços amb el ferm objectiu d'aconseguir la renovació de l'àrea de trial i assegurant així el futur de l'afició i del Santigosa.

Ara mateix estem davant d'una gran incertesa pel que fa a la realització i a la continuïtat de la prova.


 Logo-Motoclub-verticalASJCCRFCMfcm-trialDDGIGCAT

Motoclub Abadesses - Apartat de correus 31, 17860 Sant Joan de les Abadesses - Tel. 678.75.61.91 - E-mail staff@motoclubabadesses.com