logo.NOU2

 
 
 
3DTS 2023
 
7, 8 i 9 d'abril
 
 
 
 
 

Escalfem motors amb La Veu

Us oferim un conjunt d'entrevistes que La Veu de Sant Joan de les Abadesses ha fet en els darrers dies amb motiu dels 3DTS. Hi trobareu la prèvia del trial al programa Territori 17, amb Pol Grice, i converses amb Oriol Noguera, que participarà amb una moto elèctrica Mecanotecno, dues als membres del Moto Club Gerard Rodríguez i Jesús Palau per parlar de l'e-control i de la coordinació dels controls de les zones i una amb el restaurador Cesco Vila per parlar de l'impacte econòmic a comerços.

 

 

Oriol Noguera: “Em veuria capaç d'anar a un campionat d'Espanya amb l'elèctrica”

La Veu de Sant Joan va fer una entrevista al pilot de trial professional Oriol Noguera, on es va parlar sobre la seva participació en la 51a edició dels 3DTS. Noguera, que ha competit al campionat del món i ha guanyat quatre campionats de Catalunya i dos d'Espanya, participarà aquest any amb una moto elèctrica de la marca Mecanotecno Motorcycles.

En l'entrevista, va explicar les diferències en el comportament d'una moto elèctrica en comparació amb una de gasolina, destacant avantatges com el pes lleuger i la tracció. A més, va parlar sobre la possibilitat de personalitzar la moto segons les necessitats del pilot a través de la configuració de la suspensió, el disseny del xassís i altres elements.

Tot i que Noguera admet que l'olor de gasolina continuarà durant un temps, creu que les motos elèctriques acabaran sent la norma en el futur a mesura que la societat canvia cap a un model més sostenible. Aquesta serà la primera vegada que Noguera competirà amb una moto elèctrica en una prova de tres dies, però està entusiasmat i convençut de les seves possibilitats i, per exemple, es veuria competint al campionat d'Espanya amb la moto que pilotarà al Santigosa.


L'E-control minimitza els errors i redueix el temps per fer la classificació dels 3DTS

En una entrevista a La Veu, Gerard Rodríguez, membre del Motoclub, explica el sistema d'E-control que s'utilitza en els 3DTS des de fa algunes edicions. El sistema està compost d'un xip que porta el pilot en una polsera i que es fa servir per identificar-lo a l'entrada i sortida de les zones amb una mena de balises. A través d'una xarxa wifi que es genera a cada zona, aquestes balises es connecten amb un mòbil que té l'aplicació que fa el registre de la puntuació. Quan es tanca una zona, el control entrega el dispositiu mòbil, i les puntuacions es transmeten digitalment als ordinadors de l'oficina de cursa.

El sistema és una millora respecte a l'ús de targetes i ha estat efectiu sense errors en els trials que s'ha emprat fins ara. Un avantatge que seria possible si hi hagués connexió a internet a les zones, és que les puntuacions es podrien mostrar en directe.


Jesús Palau: "La feina dels controls és vital per fer el Santigosa, és tenir sentit de poble"

En el trial de Santigosa hi ha uns 100 controls diaris. Són persones que de forma desinteressada i en molts casos, sense cap lligam amb les motos, volen donar un cop de mà a l'entitat, llevant-se d'hora i, moltes vegades, patint les temperatures baixes o la pluja.

Es distribueixen en 30 zones diàries, amb la finalitat de garantir el correcte funcionament de la prova. La coordinació d'aquest grup de persones no és fàcil i la planificació ha de ser exhaustiva perquè, sense controls, no es pot realitzar el trial.

Jesús Palau, una de les persones encarregades de distribuir els controls, explica com creu que hi ha un sentit de poble que fa que cada any hi hagi un centenar de persones fent possible aquesta cita.


 Cesco Vila, d'Els Fogons del Bac: "Hi ha un ambient molt bonic i molt sa, s'agraeix"

En aquesta entrevista, Cesco Vila del restaurant Fogons del Bac de Sant Joan explica com els 3 Dies Trial Santigosa té un gran impacte en els establiments d'hostaleria de la zona durant la Setmana Santa. Vila destaca que a més del turisme habitual, el trial també atrau molta gent a la zona. Els participants i les seves famílies solen visitar els establiments d'hostaleria per esmorzar, dinar o prendre alguna cosa. A més dels beneficis econòmics indirectes del trial, Vila també destaca que "hi ha un ambient molt bonic i molt sa, que s'agraeix".


 Logo-Motoclub-verticalASJCCRFCMfcm-trialDDGIGCAT